DÂRÜZZİYAFE ve TÜRK MUTFAĞI

 Tabiilik, damak zevki ve şifa, Türk mutfağının belli başlı özelliklerini teşkil eder. Türkler, uzun asırlar boyunca edindikleri tecrübelerden dolayı, sofralarını donatan yemeklerin; faydalı, lezzetli ve enerji verici özellikler taşımasına dikkat etmişlerdir. Gerçekten de, herhangi bir gıda maddesinin özellikleri bozulmadan nasıl pişirileceği, nasıl daha lezzetli hale getirileceği ve bazı gıdaların nasıl daha uzun ömürlü olabileceği gibi konularda çok büyük maharetler kazanmışlardır.
Öyle ki, hangi etten hangi yemeğin yapılacağı, hangi şerbetin hangi yemekle sunulacağına kadar çok ince bir zevkle, yemeği ve sofrayı bir sanat haline getirmişlerdir. İşte Dârüzziyafe, bu zevk ve böylesine zengin bir mirasın varisi olmanın şevkiyle var olmaktadır.
Bizler, tarihi mutfağımızla, yaşamakta olan Anadolu mutfağını bütünleştirerek, gerek kendi insanımıza
gerekse yurdumuza gelen misafirlerimize, zengin türk sofrasının nadide lezzetlerini muhteşem bir Türk mekanında tattırmayı arzuluyoruz. Atalarımızı dinç, sıhhatli ve pürneşe kılan yemek çeşitlerinden konuklarımızı nasipdar etme gayreti içerisindeyiz. Bu gayret ve çaba ile eşsiz mutfağımızın, sayısı binlerle ifade edilen yemeklerinin en seçkin örneklerini hazırlamakta ve yağ miktarlarından, pişirme usullerine kadar her hususta aslına uygun olarak sunmaktayız.
Dârüzziyafe’de yemeğinizi gönüllere huzur veren musikimiz eşliğinde yiyebilir, onlarca çeşitteki şerbetlerimizi ve tatlılarımızı deneyebilir, kaybolmaya yüz tutmuş mutfağımızın yaşatıldığı nezih bir ortamda, hoşça vakit geçirebilirsiniz.
Tüm tatların sunileştiği günümüzde,  sizleri mutfak kültürümüzün tüm inceliklerini yaşamaya ve Dârüzziyafe’nin özüne has yemeklerini tatmaya davet ediyoruz.

Buyurun efendim...

              >İSTANBUL            >BURSA            >İLETİŞİM >BASINDA DÂRÜZZİYAFE  
        Dârüzziyafe Tarihi   Dârüzziyafe Mutfağı  Yemek Listesi  Dârüzziyafe Servis  Konuklarımız  Fotoğraf Galerisi 
Dârüzziyafe English
 
Fukâra Keşkülü
 

FUKÂRA KEŞKÜLÜ:

Fukâra Keşkülü, doyurucu olması ve insanı tok tutması nedeniyle, Kanuni devrinin imâretlerinde fakirlere dağıtılan yüksek kalorili, sütlü bir tatlıdır.
Keşkül ise, hindistan cevizinin içi oyulmak suretiyle elde edilen kabın adıdır.
Osmanlı mutfağında önemli bir yeri olan tatlının hikayesi, zamanımızın yöneticilerine ders verir niteliktedir:
Adalete ve halkın huzuruna çok önem veren Osmanlı kadıları ve dervişleri, belirli zamanlarda halkın içine karışır ve dilencilik yaparlarmış. Topladıkları para da bu keşküllerde birikirmiş. Bu şekilde halkın durumunu görür, sıkıntılarını anlarlarmış. Keşküllerde toplanan bu paralar da imâretlere verilir, fakir halka aş olarak dağıtılırmış. Yapılan tatlının bu kaplarda dağıtılması, adının bu şekilde anılmasına neden olmuştur.

 Geri

 
Dârüzziyafe | Yemek Listesi | Site Haritası | İletişim